Direktlänk till inlägg 4 februari 2011
På bilden ser man hur byn fullkomligt badar i sol till långt in på eftermidda´n. Ett gynnsamt klimat för att odla de flesta frukter och grönsaker.
Just i dagarna är man i full färd med att klippa ner vinstockarnas fjolårsskott, så att nya kan växa ut och bära frukt till hösten.Aktiviteten på terrasserna har varit helt avstannad i två månader men nu, som sagt, är den på gång igen.
Förra helgen hjälpte jag en god vän att blanda ca 650 liter vin av olika sorter och kvaliteter, i ett stort ovalt ekfat. Därefter tappade vi upp 100 liter på flaskor, och resten tillbaka i de rengjorda damajannerna ( stavas det så??). Ett roligt jobb eftersom vi gjorde likadant som man "alltid" har gjort. Inga datorer där inte.
När vi kollade alkoholhalten i vinet så använde vi en mycket gammal "apparat" i mässing som vi eldade under så det fräste, pep,bubblade och sjöd.Var lite orolig ett tag att den skulle flyga i luften... men den visade att vinet hade ca 11,5% akohol.
Som bordsvin betraktat alldeles lagom.
På 715 meters höjd över havet i Carpasina-dalen ligger byn,eller rättare sagt hänger byn på den västra bergssidan.Här var en gång de flesta innevånarna engagerade i den dominerande lavendelodlingen.Det odlades stora mängder,och man hade mobila destil...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|